Απεργιακό «τσουνάμι» από σήμερα κατά της διαθεσιμότητας – Όλες οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κορυφώνονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Την αρχή κάνουν σήμερα -με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ

και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες επίσης από τη Δευτέρα. 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας σήμερα, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα