Σερβία καλεί Τουρκία

Πρόσκληση στους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Σερβία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ρασίμ Λιάγιτς, στην έναρξη των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ Σερβίας- Τουρκίας, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο όγκος του διμερούς εμπορίου θα αυξηθεί το 2014 με την αξία του να φθάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, σημείωσε, οι αρμόδιες αρχές της Σερβίας καταβάλλουν προσπάθειες.

Πρόσθεσε δε, ότι η αξία του διμερούς εμπορίου διαμορφώνεται σε ποσό μικρότερο των 500 εκ. ευρώ και 30 εταιρείες

από την Τουρκία δραστηριοποιούνται στη σερβική αγορά, η οποία παρουσιάζει σημαντική δυναμική για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων από την Τουρκία.

Ο κ. Λιάγιτς υπογράμμισε ότι, οι δύο χώρες έχουν άριστες πολιτικές σχέσεις, υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου και έχουν υπογράψει όλες τις απαραίτητες συμφωνίες για τη βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας.

Στις εργασίες του φόρουμ συμμετέχουν 35 επιχειρηματίες από την Τουρκία που δραστηριοποιούνται - μεταξύ άλλων - στους τομείς των κατασκευών, της χημικής βιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα