Σεμινάριο με την εικαστικό Christine Sun Kim

Σεμινάριο για κωφούς και ακούοντες εικαστικούς και ηθοποιούς με την Αμερικανίδα εικαστικό Κριστίν Σουν Κιμ, διοργανώνει καθημερινά αυτές τις ημέρες και έως την 1η Ιουνίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου, στο παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα, για να συνεχίσουν εκεί την ομαδική δουλειά τους.

Το σεμινάριο, πραγματοποιείται σε συνεργασία
με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το διευθύνει η εικαστικός Κριστίν Σουν Κιμ, στην αμερικανική νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη ελληνική μετάφραση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά εργάζεται, εκθέτει και δίνει ομιλίες σε πολλά μέρη του κόσμου. Γεννήθηκε κωφή και επικοινωνεί με την αμερικάνικη νοηματική γλώσσα. Η δουλειά της εστιάζει τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο ως οπτικό φαινόμενο. Η καλλιτέχνις δουλεύει με μια μεικτή ομάδα καλλιτεχνών: κωφούς και βαρήκοους καλλιτέχνες -εικαστικούς, ηθοποιούς, sound artists, performers, media artists, κ.α.- αλλά και ακούοντες καλλιτέχνες. Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν σε επεξεργασία είναι οι έννοιες της επικοινωνίας, της γλώσσας και του ήχου, ο πειραματισμός και η διερεύνηση διαφορετικών μέσων και υλικών, καθώς και το παιχνίδι με μη συμβατικά είδη τέχνης και με την τεχνολογία. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου, με μία παρουσίαση-παράσταση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων στη Στέγη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα