Ρωσία: «Ανεπηρέαστος από τις κυρώσεις»

Ο Ίγκορ Σετσίν, επικεφαλής της μεγάλης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον εις βάρος του εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης δεν επηρέασαν τη συνεργασία του με τους αμερικανούς εταίρους του, αλλά ούτε και τον ίδιο προσωπικά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Σετσίν είπε ότι δεν διαθέτει λογαριασμούς ή περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ.

"Επομένως αυτές (οι κυρώσεις) έχουν θεωρητικό χαρακτήρα σε ό,τι με αφορά προσωπικά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και αυτές δεν έχουν επιπτώσεις στη

δουλειά μας με τους Αμερικανούς συνεργάτες μας. Εκτιμούμε τη συνεργασία", είπε ο Σετσίν.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Rosneft δεν πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης μεριδίου της, αλλά θα συναινέσει σε περίπτωση που το αποφασίσει η κυβέρνηση, αφήνοντας έτσι να διαφανεί η δυσαρέσκειά του απέναντι σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα σχεδιάζει να πουλήσει το 19,5% της εταιρείας.

"Πρώτα απ΄όλα, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν σχολιάζουμε τις ανακοινώσεις ομοσπονδιακών αξιωματούχων...αλλά είμαστε έτοιμοι να συμμορφωθούμε με όποια οδηγία", δήλωσε ο Σετσίν.

Αντίθετα, ο Αλεξέι Μορντάσοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής χαλυβουργίας SeverStal, δήλωσε σήμερα ότι οι δυτικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας πλήττουν τις επιχειρήσεις όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στις χώρες που τις επέβαλαν.

"Θα πρότεινα στους πολιτικούς να λύνουν τα πολιτικά προβλήματα...κυρίως με διπλωματικά μέσα και να μην πλήττουν τις οικονομίες μας", είπε ο ίδιος στους συμμετέχοντες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα