Εν αναμονή ανάληψης ευθύνης

Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης για τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο βρίσκεται η αντιτρομοκρατική. Η ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει κατ αρχήν ότι οι δράστες ήταν άριστα εκπαιδευμένοι και έδρασαν επαγγελματικά. Ανάλογη η θέση του αναπληρωτή καθηγητή Εγκληματολογίας στο Πάντειο Γρηγόρη Λάζου, ο οποίος μίλησε στον ΑΘΗΝΑ

9,84 και την Φρόσω Ζαγορίτου.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας ο οποίος μετέβη χθες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής.


Στο τόπο της δολοφονίας τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των δύο νεαρών, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί για την εξέλιξη της υγείας του σοβαρά τραυματισμένου, Αλέξανδρου Γέροντα. Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο τέταρτος νεαρός που βρισκόταν στο σημείο και κατάφερε να διασωθεί από του πυροβολισμούς. Η κατάθεσή του αναμένεται να δώσει επιπλέον στοιχεία στις αρχές.

Χθες εντοπίστηκε στο ρέμα της Χελιδονούς μία τρίτη μοτοσυκλέτα, που πιθανόν να είναι η μηχανή διαφυγής των δραστών. Είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την περιοχή της Καλλιθέας. Eκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν και άλλα μέσα διαφυγής.

Από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας περισυνελέγησαν 12 κάλυκες από πιστόλι τύπου ZASTAVA των εννέα χιλιοστών που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και δε φαίνεται να ταυτοποιούνται με όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε κάποιας προηγούμενη επίθεση. Τώρα, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, ενδέχεται να ακολουθήσει προκήρυξη με ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή δολοφονία.

«Μπήκαμε σε ένα νέο κύκλο βίας και η Χρυσή Αυγή είναι ο πρωτεργάτης αυτού του κλίματος» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Βασίλη Πάικο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπήρξε ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι «στόχος όλων μας, είναι η διασφάλιση της Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα