Σε εξέλιξη έκτακτο Εurogroup για την Ελλάδα

Της Δήμητρας Καδδά

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζουν σε λίγη ώρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με αντικείμενο την Ελλάδα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι, αναμενόταν να γίνει συνάντηση σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών (Euro Working Group) αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε και τελικά θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών.

Το

κρίσιμο θέμα της πρόσθετης χρηματοδότησης, της βιωσιμότητας του χρέους αλλά και οι εκκρεμότητες σε σχέση με τις ρήτρες αποκρατικοποιήσεων και λογαριασμό του χρέους αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.

Υπενθυμίζεται ότι, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι το ΔΝΤ, αποδέχεται να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020, αντί της αρχικής θέσης του για 120%. Η κίνηση αυτή μειώνει τη διαφορά ΔΝΤ-ΕΕ για το ύψος του ελληνικού χρέους το 2020 στα 10 δισ. ευρώ.

“Πρόκειται για διαφορά που αντιστοιχεί στο ένα τοις χιλίοις του ευρωπαϊκού ΑΕΠ”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, με την επισήμανση πως “δεν αξίζει ‘να τα σπάσουμε’ για μία τόσο μικρή διαφορά”.

Διαβάστε ακόμα:
* Αισιόδοξη για λύση τη Δευτέρα η Merkel

* "Χείρα βοηθείας" του ΔΝΤ για λύση τη Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα