Πολιτική «μάχη» αρχηγών

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή, η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Η συζήτηση αναμένεται να κλείσει γύρω στις έντεκα το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ νωρίτερα θα έχουν τοποθετηθεί και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Χωρίς να

αναμένονται εκπλήξεις, η συζήτηση επικεντρώνεται και στην επόμενη ημέρα, κυρίως μετά την πρόταση Λυκούδη για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικού στόχου, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμη και με εναλλαγή στον Πρωθυπουργικό θώκο, τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ την πρόταση Λυκούδη, υποστήριξε και ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου.

Σε αυτό το φόντο πάντως, ο Γκίκας Χαρδούβελης, μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα και εννιά ακόμη ειδικούς επί των οικονομικών, ταξιδεύουν για τη Νέα Υόρκη, για το κρίσιμο ραντεβού της Κυριακής, με την Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μετά το μνημόνιο.

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα