Ο Β. Κοντοζαμάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μίλησε στις 10/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στα νοσοκομεία, με αφορμή καταγγελίες ότι, κατά περιπτώσεις, τους έχει απαγορευτεί ακόμα και η είσοδος:

«Υπήρξε ένα θεσμικό πλαίσιο, είναι σε λειτουργία από τον Ιούλιο και περιγράφεται σαφώς η διαδικασία. Όπου υπάρχουν δυσχέρειες ή σημεία που δεν γίνονται κάποια πράγματα κατανοητά, μπορούν να ρυθμιστούν και θα ρυθμιστούν από την πλευρά του υπουργείου».

Δημοσιογράφος:
Ήταν δεδομένο ότι θα είχαμε κομφούζιο στα νοσοκομεία και δεν λήφθηκαν μέτρα...

Β. Κοντοζαμάνης: «Δεν νομίζω ότι επικρατεί κομφούζιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Απλώς, όταν μία διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά, είναι λογικό να υπάρξει μερικές φορές κάποια σύγχυση».

Δημοσιογράφος: Εμείς έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες, ότι ναι μεν υπάρχει νομικό και θεσμικό πλαίσιο, δεν υπάρχει όμως ελεύθερη πρόσβαση. Οι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι, ακόμα και οι γιατροί, γνωρίζουν την διαδικασία;

Β. Κοντοζαμάνης: «Οφείλουν να την γνωρίζουν. Έχουμε ενημερώσει, βεβαίως, για το θεσμικό πλαίσιο, αλλά ετοιμάζουμε και μία γενικότερη εγκύκλιο προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια πράγματα. Διότι, βεβαίως κι εμείς γινόμαστε δέκτες διαφόρων θεμάτων από τα νοσοκομεία και ανακύπτουν διάφορα ζητήματα, όσον αφορά στην πρόσβασή τους. Επομένως, με μία συνολική οδηγία, θα ρυθμίσουμε το θέμα οριστικά. Πάντως, δεν τίθεται θέμα μη παροχής υπηρεσιών υγείας».

Δημοσιογράφος: Έχουμε εικόνα για το πόσοι ανασφάλιστοι σπεύδουν στα νοσοκομεία;

Β. Κοντοζαμάνης: «Δεν είναι ασφαλή τα στοιχεία αυτή την στιγμή, διότι ουσιαστικά τον Αύγουστο ξεκίνησε να λειτουργεί το σύστημα. Τον Αύγουστο η κίνηση ήταν μειωμένη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει αυτή η έκρηξη, που μπορεί κάποιος να επικαλεστεί».

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν καταγγελίες ότι περιθάλπονται κάποιοι στα νοσοκομεία και πριν πάρουν εξιτήριο, φεύγουν, για να μην πληρώσουν;

Β. Κοντοζαμάνης: «Υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Προσπαθούμε να τα καταπολεμήσουμε και βεβαίως να πούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσουμε υπηρεσίες Υγείας για ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα