Σχέδιο για ασφαλιστικές εισφορές

Σχέδιο περαιτέρω μείωσηςτων ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότεςπου δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας,διατηρώντας στο ακέραιο τις υπάρχουσες,αναμένεται να συζητηθεί αύριο, κατά τηνπρώτη συνεδρίαση του ΚυβερνητικούΣυμβουλίου Απασχόλησης, υπό τον πρωθυπουργό. Το μέτρο, το οποίο έχει συζητηθεί σύμφωνα με τη «Ημερησία», εντάσσεται στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας που «κλειδώνει» την ερχόμενη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης. Θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος Ευάγγ. Βενιζέλος

και οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Ο νέος κύκλος οικονομικής ανάπτυξης στον οποίο μπαίνει η ελληνική οικονομία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα δυνατό και μετρήσιμο μέρισμα απασχόλησης. Κανείς δεν θέλει μια άνευρη και αφυδατωμένη ευημερία των αριθμών, μια άνεργη ανάπτυξη. Πρώτα απ' όλα είναι η απασχόληση και η εργασία.Και αυτή ακριβώς η προτεραιότητα θα επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Δευτέρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις», δηλώνει στην «Η» ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισηςκαι Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης επιβεβαιώνοντας ότι τη διαπίστωση αυτή, για τη στήριξη της απασχόλησης, έκαναν όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικώνεταίρων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ) που συμμετείχαν σε σύσκεψη του υπουργείου για την προετοιμασία της πρώτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Την αναγκαιότητα να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός και συντονισμός των δράσεων και των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα υψηλής, ύστερα από την πολύχρονη κρίση, ανεργίας και της διασύνδεσης της αναπτυξιακής διαδικασίας με την απασχόληση, έχει διατυπώσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος με την πρωτοβουλία του οποίου συγκροτήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου υποστηρίζει πως «η διάσταση της απασχόλησης θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται στο εξής».

Keywords
Τυχαία Θέματα