Σαμαράς: Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι αποφάσεις

Για δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που κανείς δεν τις θέλει, αλλά είναι αναγκαίες, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δεσμεύθηκε πάντως ότι θα είναι οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, ενώ τόνισε πως η χώρα μας θα σταθεί συνεπής, αλλά περιμένει και από τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταθούν συνεπείς στην υποχρέωση να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη.  Ο κύριος Σαμαράς εκτίμησε ότι έχει αρχίσει να απομακρύνεται ο κίνδυνος εξόδου

από το ευρώ, και να ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας, υπογράμμισε πάντως ότι το λόμπι της δραχμής είναι πραγματικό και ισχυρό.

Ζήτησε ταυτόχρονα από τους Υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι βασικός αντίπαλός μας είναι ο χρόνος. Παράλληλα τους κάλεσε να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις στην προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων αύξησης των εσόδων. Τέλος, έκανε λόγο για κυβέρνηση τετραετίας, που έχει σαν οδικό χάρτη την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, την οποία χαρακτήρισε Ευαγγέλιο, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος της τετραετίας.


Το Υπουργικό ενέκρινε την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μενδάκου, στην θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δείτε αναλυτική είδηση εδώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα