Ισπανία: Πυρκαγιά στη Μαρμπέγια

Πυρκαγιά σε μήκος 12 χιλιομέτρων προκάλεσε σήμερα την προληπτική απομάκρυνση "χιλιάδων ανθρώπων" από την περιοχή του θερέτρου Μαρμπέγια, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ και επεκτάθηκε στις κωμοπόλεις Μίχας, Μαρμπέγια, Αλχαουρίν ντε λα Τόρε, Όχενκαι Κόιν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ανδαλουσίας, στην οποία δεν διευκρινίζεται η έκταση που έχει καεί. Η ξηρασία, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία συνέλαβαν

στην επέκτασή της.

Από νωρίς το πρωί 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα υποστηρίζουν το έργο των 250 πυροσβεστών που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της νύκτας τις φλόγες.

Οι αρχές ελπίζουν ότι η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο εντός των προσεχών ωρών.

ΗΙσπανία επλήγη τον περασμένο από ξηρασία άνευ προηγουμένου τα τελευταία70 χρόνια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που κατέκαυσαν 1.398.860 στρέμματα ανάμεσα στις 1 Ιανουαρίου και τις 12 Αυγούστου του 2012, δηλαδή το 0,5% των δασικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας που κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα