Ρουμανία:

Η Ρουμανία χρειάζεται περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, κυρίως στην αύξηση του εργατικού δυναμικού με επαγγελματικά προσόντα, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας που ολοκληρώνει, σήμερα, τη διήμερη επίσκεψή του στο Βουκουρέστι, επεσήμανε

ότι, η ρουμανική κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στην ανάπτυξη μιας νέας "ατζέντας" για την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, αυτό σημαίνει, την οικοδόμηση μιας περισσότερο ανταγωνιστικής οικονομίας, που "μοιράζεται" την ευημερία της με τους πολίτες της χώρας.

Πιστεύουμε - τόνισε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ - ότι η υλοποίηση αυτού του οράματος, απαιτεί βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η ρουμανική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στο "δρόμο" που ακολουθεί για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σύμφωνα με τον Τζιμ Γιονγκ Κιμ, η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να "φέρουν" προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα