Β. Κορέα: καταδίκη αμερικανού

Ο κορεατικής καταγωγής Αμερικανός, ο οποίος συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα, καταδικάσθηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή εισήγαγε στη χώρα υλικό με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο 44χρονος Πέι Τζουν-Χο, το αμερικανικό όνομα του οποίου είναι Κένεθ Μπέι, ό οποίος εργαζόταν σε τουριστικό γραφείο, καταδικάσθηκε στην παραπάνω ποινή στις αρχές του μήνα. Είχε συλληφθεί στις 3 Νοεμβρίου

στο λιμάνι Ραζόν (βορειοανατολικά). Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Τύπο, ο Μπέι, ο οποίος είχε τουριστική βίζα ταξίδευε μαζί με πολλούς τουρίστες, ένας από τους οποίους είχε στην κατοχή του σκληρό δίσκο υπολογιστή με ευαίσθητα δεδομένα.

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δήλωσε ότι ο Μπέι είχε σταλεί στην Κίνα από το 2006 ως το 2012 για να θέσεις τις "βάσεις συνωμοσίας" με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

"Προέβη σε εχθρικές πράξεις, ενθαρρύνοντας για παράδειγμα τους Βορειοκορεάτες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή ξένους να προβαίνουν σε εχθρικές πράξεις κατά της κυβέρνησης, διεξάγοντας εκστρατεία δυσφήμισής της".

Ο εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου πρόσθεσε ότι ο Μπέι δεν καταδικάσθηκε σε θάνατο γιατί ομολόγησε τις πράξεις του.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του Μπέι, ωστόσο η Πιονγκγιάνγκ κατέστησε πρόσφατα σαφές ότι δεν τίθεται θέμα πρόσκλησης αμερικανών αξιωματούχων για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα