Ρουμανία: Συνάντηση πρωθυπουργού- τρόικας

Με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που επισκέπεται το Βουκουρέστι, θα συναντηθεί, σήμερα το απόγευμα, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα.

Η συνάντηση του κ. Πόντα με τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας θα εγκριθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν από την έγκριση του προϋπολογισμού του

2013 και των κοινωνικών παροχών.

Πρόσφατα, ο κ. Πόντα δήλωσε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και τα θέματα που αφορούν την πορεία των κρατικών ενεργειακών εταιρειών θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ήδη, το κλιμάκιο που επισκέπτεται τη ρουμανική πρωτεύουσα για την έβδομη και όγδοη αξιολόγηση της δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα (stand by) με το Βουκουρέστι, είχε συναντήσεις με αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, καθώς και με στελέχη της Εθνικής (κεντρικής) Τράπεζας της Ρουμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα