Atari: Ελπίδα Σωτηρίας

Το αμερικανικό τμήμα της θρυλικής εταιρίας ηλεκτρονικών παιγνιδιών Atari κατέθεσε χτες αίτηση προστασίας από τη χρεωκοπία, διαχωρίζοντας εαυτό από τη γαλλική μητρική εταιρία. Η αίτηση κατατέθηκε στο δικαστήριο Χρεοκοπιών του Μανχάταν και γράφει, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρία μένει χωρίς χρηματοδότη και δανειστή μετά την 31η Μαρτίου, οπότε και αποχωρεί ο μοναδικός της επενδυτής, η εταιρία BlueBay. Από κει και πέρα, και μετά μια περίοδο ανακατατάξεων
που υπολογίζεται να κρατήσει 90-120 ημέρες, έχει ήδη έγκριση για την είσπραξη πέντε εκατομμυρίων δολαρίων από την Τένορ Κάπιταλ, εταιρία ειδικευμένη σε παρακυνδινευμένη δανειοδότηση. Επίσης, στην αίτηση γνωστοποιείται ότι και η ευρωπαϊκή Atari σχεδιάζει ανάλογη κίνηση, καθώς η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με "απώλειες ρεκόρ" για το οικονομικό έτος 2012/2013.

Η Atari, που ιδρύθηκε το 1972, ήταν κάποτε πρωτεργάτης στην ανάπτυξη βιντεοπαιγνιδιών, είναι μία από τις πιο cult εταιρίες στο χώρο των υπολογιστών ως αιτία του πρώτου ενδιαφέροντος για τα κομπιούτερ πολλών από τους σημερινούς μεγιστάνες των υπολογιστών. Οι ηγέτες του τομέα σήμερα μεγάλωσαν παίζοντας Pong και Centipede.

Keywords
Τυχαία Θέματα