Εισιτήριο για Βραζιλία

Την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας που θα διεξαχθεί το 2014 πήρε πανάξια η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ των προκριματικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κερδίσει με σκορ 3-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον πρώτο αγώνα και με την ισοπαλία «σφράγισε» το εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανεϊρο! Το «χρυσό» γκολ, που έστειλε την εθνική ομάδα για τρίτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου στο 23’.

Οι διεθνείς

μας άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα, δεν απειλήθηκαν και έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Χολέμπας στο 17'.

Στο 23' ο Μήτρογλου μετά απο εμπνευσμένη κάθετη πάσα του Καραγκούνη, έφτασε απέναντι στον Ταταρουσάνου και με πλασέ έκανε το 0-1.

Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο τρεις κροτίδες με τους Καρνέζη και Παπασταθόπουλο να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στο 55' απίστευτο γκολ για τη Ρουμανία. Ο Τοροσίδης πήγε να διώξει, το ίδιο πήγε να κάνει και ο Χολέμπας, μπερδεύτηκαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη!

Ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να κάνει δυο υποχρεωτικές αλλαγές λόγω τραυματισμού, καθώς χτύπησαν οι Σιόβας (έπαθε μερική ρήξη συνδέσμου) στο γόνατο και Τοροσίδης (τράβηγμα) και πέρασαν στο γήπεδο οι Βύντρα και Μανωλάς.

Οι Ρουμάνοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη και η εθνική πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μίλοραντ Μάζιτς από τη Σερβία

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ (26' Λατοβλέβιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Στάνκου (86' Γκρόζαβ), Τανάσε, Τόρζε (56' Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.


ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (72' Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα