Ρεκόρ εισπράξεων

H Marvel ξέρει να βάζει στοιχήματα και να τα κερδίζει. Έπειτα από τις επικές περιπέτειες του Iron Man, του Hulk και του Captain America, οι «Εκδικητές» - η μεγαλύτερη υπερηρωική ταινία που έχουμε δει μέχρι τώρα- σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων στις ΗΠΑ.

Η ταινία του Τζος Γουέντον έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα στο αμερικανικό box-office το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με εισπράξεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow ενώνονται σε κοινή αποστολή και σχηματίζουν τους Εκδικητές, μια πληθωρική, πανίσχυρη ομάδα σούπερ ηρώων που όχι μόνο θα σώσει τον κόσμο αλλά θα το κάνει με το πιο θεαματικό, σαρωτικό και αξέχαστο τρόπο. Η ταινία αναμένεται να αποσπάσει σε διεθνές επίπεδο το ποσό-ρεκόρ των 642 εκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες δώδεκα μέρες προβολής της. Το αμέσως προηγούμενο φιλμ με ρεκόρ ανοίγματος ήταν το δεύτερο μέρος της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», που είχε συγκεντρώσει 169 εκατομμύρια δολάρια. Στην πεντάδα των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις το πρώτο Σαββατοκύριακο περιλαμβάνονται οι ταινίες «The Dark Knight» - με 158 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο διήμερο προβολής- και «Spider [SPIr.AT]  - Man 3», που συγκέντρωσε εισπράξεις ύψους 151 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα των «Εκδικητών» είναι δημιούργημα των Stan Lee και Jack Kirby, και εκδόθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 1963. Σύμφωνα με τον Stan Lee, ο λόγος που οι ήρωες είναι μέχρι σήμερα τόσο δημοφιλείς είναι κυρίως γιατί: «όταν τους δημιουργήσαμε, προσπαθήσαμε να τους αποδώσουμε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και προβλήματα, οπότε οι άνθρωποι να ενδιαφέρονταν για αυτούς ακόμα και αν δεν είχαν υπερφυσικές δυνάμεις. Με άλλα λόγια, προσπαθήσαμε να τους κάνουμε τρισδιάστατους και ενδιαφέροντες ανθρώπους». Ο Lee συνεχίζει λέγοντας: «Μερικές φορές κάνουμε το λάθος να επικεντρωνόμαστε στην υπερφυσική δύναμη, καθώς το πραγματικό πρόσωπο κάτω από τη στολή αγνοείται. Για αυτό το λόγο, κάποιες τέτοιες ιστορίες δεν πάνε και πολύ καλά. Κάθε χαρακτήρας στην ομάδα των «Εκδικητών» είναι κατά κάποιο τρόπο τρωτός και έχει μια ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία που συμπληρώνει την αποστολή της σωτηρίας του κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα