Ρανιέρι: «Θα παίξουμε επιθετικά»

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι τόνισε πως η Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία στον αγώνα με τη Φινλανδία και θα γίνει ένα σύνολο που θα παίζει επιθετικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν υπάρχουν διαφορές από το συλλογικό επίπεδο και τις Εθνικές ομάδες: «Μεγάλες και σημαντικές οι διαφορές. Δεν τους έχει μαζί σου για να περάσεις τις ιδέες σου. Είναι μία ομάδα με σπουδαίο χαρακτήρα και επιτυχίες και θα χρειαστώ χρόνο».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Χρειάζεται χρόνος

για να μάθω τους παίκτες και να καταλάβω τα χαρίσματα κάθε ποδοσφαιριστή. Παίρνει χρόνο και για τους παίκτες να καταλάβουν εμένα. Στο πρώτο παιχνίδι οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν ρυθμό στα πόδια τους. Πλέον η κατάσταση έχει βελτιωθεί και όλα είναι καλύτερα».

Για τα πλεονεκτήματα της Φινλανδίας: «Η Φινλανδία είναι δυνατή ομάδα και παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ σαν άτομο ο Μίξου Πατελάινεν. Τον συνάντησα στην Αγία Πετρούπολη και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Είναι ένας επιτυχημένος τεχνικός και φαίνεται αυτό στο γήπεδο».

Για το ότι θέλει να αλλάξει το σύστημα και να παίξει με δύο επιθετικούς: «Είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να καταλάβω τι μπορούν να κάνουν και να καταλάβουν τι θέλω να κάνουν. Είναι μία καλή περίοδος να αλλάξουμε. Το δυσκολότερο είναι να αλλάξει η νοοτροπία.

Τα σημαντικά πράγματα για την Ελλάδα έγιναν με το βάθος στην άμυνά της και τις αντεπιθέσεις. Είναι σημαντικό να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Δεν γίνεται αυτό να γίνει ξαφνικά. Χρειάζεται αρκετή δουλειά. Πως γίνεται να αλλάξει αυτό όταν δουλεύεις μόλις τρεις μέρες πριν από τα παιχνίδια.

Πρέπει να δουλέψεις αρκετά. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση μαζί μου με τους παίκτες. Η Φινλανδία παίζει πολύ καλά, αλλά για εμάς το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο».

Τι δεν θα ήθελε να δει συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στη Ρουμανία: «Θα ήθελα να δω την ομάδα να παίζει ομαδικά.

Να παίζει γρήγορα με δύναμη και πάθος. Η Φινλανδία κλείνει τους δρόμους. Αν παίξουμε αργά, τότε δεν θα έχουμε την ευκαιρία να σκοράρουμε. Θέλω να δω την ομάδα μου να παίζει οργανωμένα και ενωτικά.

Στο τελευταίο παιχνίδι η Φινλανδία κέρδισε το 70% των προσωπικών μονομαχιών. Εγώ θέλω να κερδίσουμε το 51%. Αυτό θέλω να δω».

Για την άφιξη του Γιώργου Καραγκούνη: «Ως ποδοσφαιριστής όλοι τον γνωρίζουν. Η ηλικία όμως παραμένει θέμα. Είναι καλό που θα με βοηθάει να βελτιωθώ.

Είναι ένας θρύλος για την Ελλάδα. Δίνει την εμπειρία του στους νεαρούς παίκτες. Πρέπει να βάλω νέους παίκτες στην ομάδα και χρειάζονται κάποιους που καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο για να τους βοηθήσουν. Ξέρει το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη και μπορεί να με βοηθήσει αρκετά».

Keywords
Τυχαία Θέματα