Σειρά πύρινων μετώπων σε εξέλιξη

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Αττικής κοντά στον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες. Επί τόπου 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μπάλα Αχαΐας , Λιβανάτες Φθιώτιδας , Μαλατέικο Αμφιλοχίας, κατω Κούτρουφα Αρκαδίας και Καλυράχη Θάσου. Εν τω μεταξυ έως την Κυριακή απαγορεύεται η διέλευση πεζών και οχημάτων σε δαση της Αττικής, της Στερεάς Ελλαδας και της Ανατολικής Μακεδονίας καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά

στη Θάσο μέχρι στιγμής καίει ανεξέλεγκτα σε ορεινή δασική έκταση στην περιοχή Καλλιράχη. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο και οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να την κατασβήσουν. Ωστόσο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά "ξέφυγε" από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στη θέση Προφήτης Ηλίας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροπλάνα. Χαμηλή βλάστηση καίει η φωτιά στο Μαλατέικο Βάλτου στην Αμφιλοχία, όπου στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες, έντεκα οχήματα 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία εναέρια μέσα. Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, όπου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, ενώ στην Άνδρο στην περιοχή Τρομαχιά, επιχειρούν 5 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο η πυρκαγιά δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα