Βουλγαρία: Σε αστυνομικό κλοιό το κοινοβούλιο

Αυξημένη είναι, από νωρίς το πρωί, η παρουσία της αστυνομίας στο χώρο γύρω από το κοινοβούλιο, καθώς σήμερα θα διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για το προεδρικό βέτο στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού, σύφωνα με όσα μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

Άνδρες της αστυνομίας παρατάχθηκαν κατά μήκος των δρόμων κοντά στη Βουλή και έχουν, σχεδόν, αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντερ Νέφσκι, που βρίσκεται
κοντά στο Κοινοβούλιο.

Επίσης, γύρω από τη Βουλή, υπάρχουν αυτοκίνητα των αστυνομικών αρχών, προκειμένου οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, να μην είναι σε θέση να δουν τους βουλευτές που εισέρχονται στο κτίριο.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για το βέτο που άσκησε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στο νόμο συμπλήρωσης και τροποποίησης του προϋπολογισμού 2013 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι, το βέτο που άσκησε ο Πρόεδρος της χώρας είναι ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Ο κ. Πλέβνελιεφ δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, αν και έλαβε πρόσκληση από τον πρόεδρο της Βουλής Μιχαήλ Μίκοφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα