«Πυρετός» διαβουλεύσεων σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Η πορεία των συζητήσεων σε Βρυξέλλες και Αθήνα αναμένεται να αποτιμηθεί στην τηλεδιάσκεψη του EuroWοrking Group νωρίς το απόγευμα, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα με τη συλλογή στοιχείων από τους θεσμούς. Εκπρόσωποι των θεσμών αναφέρουν πως οι ρυθμοί
εμβάθυνσης στις ελληνικές προτάσεις είναι αργοί, και θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα νέα συνεδρίαση του Euroworking Group. Άγνωστο πότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

"Θα έχουμε τη λύση που θέλουμε. Μπορούμε να αφήσουμε για το μέλλον τα σημεία που διαφωνούμε", δήλωσε στο ΣΤΑΡ ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. «Θα εκταμιευθεί το ποσό που χρειάζεται στο χρόνο που πρέπει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των εσόδων το Μάρτιο, κάτι που η κυβέρνηση αποδίδει στη ρύθμιση για διευθέτηση των χρεών.

Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τους δανειστές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα , εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στο θέμα του ΟΛΠ, ο κ. Σταθάκης είπε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να πουλήσει το πλειοψηφικό ποσοστό, όμως θα προσπαθήσει να υπάρξει κοινοπραξία με επενδυτές, στην οποία το κράτος θα διατηρήσει σημαντικό ποσοστό.

"Προφανώς κανένας μας στην ΚΟ δεν θα ψηφίσει ό,τι και να έρθει στη Βουλή. Και για μένα κόκκινη γραμμή είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι προτείνεται σχετικά με ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια και Ιππόδρομο και θα κρίνουμε", τόνισε στην τρόικα του Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Τον παγκόσμιο χάρτη του δημόσιου χρέους παρουσιάζει το Spiegel, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο «κόκκινο». "Η Ελλάδα στερεύει από ελπίδα -Να μην κριθεί το μέλλον της από ένα ατύχημα", λένε οι Financial Times. "Αποφασίζει σήμερα η ΕΚΤ για τον ELA - Θα συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας", αναφέρει το Bloomberg.
Keywords
Τυχαία Θέματα