Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων και με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο αυριανό Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα. Νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την επιμονή των
θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει εντός των επόμενων ωρών στην Αθήνα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα έχει ακολούθως συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη της κυβέρνησης.

Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την σταθερή ανάπτυξη, δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο MNI ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε: Η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη αλλά το ίδιο και η δική μας επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα στηρίζονται μόνο σε αύξηση φόρων και όχι περικοπές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα είναι 50 - 50.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη σε δημοσιογράφους τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί αύριο μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί και άρα να αποφύγει μια χρεοκοπία. Σε διαφορετική περίπτωση-όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ- ο χρόνος δεν επαρκεί για να εγκριθεί τυχόν συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια.
Keywords
Τυχαία Θέματα