Πυρά Βενιζέλου κατά της ΕΕ

Ευθείες βολές κατά της ΕΕ για τους χειρισμούς στην κυπριακή κρίση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος. Η ΕΕ αντί να υπερβεί με τη στρατηγική της την κρίση, την ανακυκλώνει και την αναπαράγει, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι οι κακοί χειρισμοί βαρύνουν όλα

ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και όχι μόνο τη Γερμανία.

Παράλληλα χαρακτήρισε εξοντωτική για την Ευρωζώνη τη θεώρηση περί ασφαλών και επισφαλών τραπεζών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει τις αποφάσεις της κυπριακής ηγεσίας και επετέθη με δριμύτατα κατά του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπέστησαν στρατηγική ήττα στην περίπτωση της Κύπρου και ότι αποδεδειγμένα πλέον επενδύουν στην καταστροφή της Ελλάδας.

Έντονος προβληματισμός για τους στόχους και την ατζέντα των ευρωπαίων σοσιαλιστών επικράτησε κατά την 4ωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δευτερολογία του προανήγγειλε ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διαλόγου με τα ομογάλακτα ευρωπαικά κόμματα προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή ατζέντα ενόψει και των ευρωεκλογών του 2014.

Επιπλέον μέλη του πολιτικού συμβουλίου έθεσαν το θέμα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και της διαφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ απο τη ΝΔ με τον πρόεδρο του κόμματος να επαναλαμβάνει την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των εταίρων κάνοντας ειδική μνεία στους κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και των νέων ρόλων προσώπων και απο το ΠΑΣΟΚ ενόψει του πιθανολογούμενου ανασχηματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα