Πυρά Σημίτη

Μύδρους κατά της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή της χώρας, εξαπέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προλογίζοντας το βιβλίο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου, με τίτλο «Μια σύγχρονη Οδύσσεια».

Ο κύριος Σημίτης μίλησε για παιδιά του οικογενειακού σωλήνα που στήριξαν την άνοδό τους στις πελατειακές δραστηριότητες των γονέων τους πολιτικών, καταλογίζοντάς τους ότι δεν έχουν αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα και ότι η πολιτική τους καριέρα
αναλώνεται στην επανεκλογή τους. Ως εκ τούτου -πρόσθεσε- τα προβλήματα του τόπου παραμένουν αναλλοίωτα παρά την εναλλαγή των προσώπων.

Παράλληλα χαιρέτισε την πρωτοβουλία των 58 για την κεντροαριστερά, κάνοντας λόγο για μια κίνηση που μπορεί να μας βγάλει -όπως είπε- από το αδιέξοδο, προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται να διαμορφώσει μια νοοτροπία δημιουργικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης.

Προειδοποίησε πάντως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δογματισμούς και οράματα που πηγάζουν είτε από τις παλιές ιδεολογικές κατασκευές της παραδοσιακής αριστεράς, είτε συναρτώνται με τον άκρατο εθνικισμό της Δεξιάς.

Κατά τ' άλλα, ο κύριος Σημίτης αναφερόμενος στο θέμα της ΑΟΖ, τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία ή της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα