Ψηφίζουν στην Bundestag γιά την 2η διάσωση

Εν μέσω διαφωνιών, ακόμη και εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, το Γερμανικό Κοινοβούλιο καλείται σήμερα να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας. Μέλη της Αριστεράς, αλλά και 12 βουλευτές του  κυβερνητικού συνασπισμού έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν. Την στήριξη της Α. Μερκελ προς την Αθήνα, προκειμένου να παραμείνει στο ευρώ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ενώ «άδειασε» τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος πρότεινε έξοδο

της Ελλάδας απο την ευρωζώνη. Ο τελευταίος δέχτηκε και τα πυρά του Βεστερβέλερ, ο οποίος έκανε λόγο για «σπέκουλα».«Όχι» στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, λέει το 63% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Bild. Η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο Με τον τίτλο «δισεκατομμύρια για τους Έλληνες - STOP!» και φιλοξενεί απόψεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters, το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα σήμερα, αλλά η Καγκελάριος Μέρκελ ίσως αναγκαστεί να καταφύγει και στη συνδρομή της αντιπολίτευσης για να ξεπεράσει την αντίσταση κάποιων διαφωνούντων, μελών του κόμματός της.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Merkel θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, με την αλληλεγγύη να παρέχεται εάν η Αθήνα κάνει τις δικές της προσπάθειες να ξεπεράσει την κρίση χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπός της σήμερα. Ο Steffen Seibert υποστήριξε ότι η Merkel δεν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος το Σαββατοκύριακο έγινε το πρώτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που ενθάρρυνε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ο Hans-Peter Friedrich δήλωσε πως θα ήταν ευκολότερο για την Αθήνα να γίνει πιο ανταγωνιστική εκτός ευρωζώνης.

Κριτική στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ (CSU) για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη άσκησε και ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, με δήλωση του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Welt». Ο κ. Βεστερβέλε αναφέρθηκε σε «σπέκουλα για έξοδο της Ελλάδας», αλλά και σε «πολλά λόγια» που κινδυνεύουν να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη η οποία αποκαθίσταται με το πακέτο βοηθείας που ψηφίζεται σήμερα από την γερμανική Βουλή

Keywords
Τυχαία Θέματα