Εβδομάδα περικοπών και αλλαγών

Την Τρίτη θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για τις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας αφορούν τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη θα συνεδριάσει και το Υπουργικό Συμβούλιο, οπότε αναμένεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στο καθεστώς του ιδιωτικού τομέα που φέρνει το νέο Μνημόνιο, μεταξύ των οποίων και η μείωση του χρόνου της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας σε τρεις από έξι μήνες,  που μπορεί να οδηγήσει χαμηλότερα τους μισθούς έως και 40%.

Στο νομοσχέδιο για μισθούς-συντάξεις υπάρχουν ακόμα οι ρυθμίσεις για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2012, με μέτρα 3,2 δισ. ευρώ, εν μέσω πρόβλεψης για έλλειμμα 6,7% του ΑΕΠ εφέτος, από 5,4% παλαιότερα. Προβλέπεται παράλληλα, η μείωση του εκλογικού επιδόματος, η περικοπή της αντιμισθίας των αιρετών υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η παράταση της προθεσμίας για τα αυθαίρετα μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα