Ψηφίζεται το ν/σ για την ιθαγένεια

Ξεκίνησε, πριν από λίγο, η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Υπέρ έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται να καταψηφίσουν ΝΔ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή,

ενώ παρών θα ψηφίσει το ΚΚΕ. Η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τα θέματα μετανάστευσης, έκανε έκκληση η ψηφοφορία να συγκεντρώσει την μέγιστη πλειοψηφία, ενώ προανήγγειλε και νομοτεχνικές τροποποιήσεις στο πρώτο άρθρο, που αφορά στη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Ρατσιστικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά ο οποίος έσκισε επιδεικτικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης από το βήμα της βουλής. «Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας, τον σκίζουμε», είπε στην κα Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι «αυτό το σπίτι έχει πατρίδα, έχει ιδιοκτήτη». Την πρωτοφανή κίνηση σχολίασε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος του είπε ότι «νομοσχέδια, δημοκρατικά ψηφισμένα στη Βουλή, δεν σκίζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα