Νύχτα διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

Μακρά νύχτα διαβουλεύσεων η χθεσινή, με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Αθήνας και δανειστών, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης σε νέα συνεδρίαση που θα συγκληθεί στις 14.00 ώρα Ελλάδος. Αυτό προέκυψε από τη σύντομη συνεδρίαση του Eurogroup - που πραγματοποιήθηκε χθες και η οποία έληξε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ μετά τα μεσάνυχτα
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει και νέα συνάντηση με Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ. «Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το πού βρισκόμαστε», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Οι θεσμοί έχουν απόλυτα κοινή θέση» διεμήνυσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσθέτοντας ότι «μια συμφωνία είναι ακόμα πιθανή».

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε ότι ενημερωθήκαμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά δεν υπήρχε τελική πρόταση στο τραπέζι για να αποφασίσουμε.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, με την οποία μεταξύ άλλων ζητείται κλείσιμο της ψαλίδας των μισθών στο δημόσιο, μείωση των συντάξεων, και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Αναφέρουν επίσης ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".
Keywords
Τυχαία Θέματα