Προϋπολογισμός χωρίς την έγκριση της τρόικας

Εξ αποστάσεων η συνέχιση της διαπραγμάτευσης, καθώς η τρόικα εξακολουθεί να αρνείται την επιστροφή της. Νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί ίσως και εντός της ημέρας μετά την άκαρπη χθεσινοβραδινή κατά την οποία ως βασικό «αγκάθι» αναδείχθηκε το δημοσιονομικό κενό για το 2015. Η ελληνική πλευρά καταθέτει σήμερα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας τον προϋπολογισμό ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει νέους φόρους.

Πάντως στόχος παραμένει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

έως την 1η Δεκεμβρίου, ώστε στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου να κλείσει η συμφωνία, διαφορετικά οι δανειστές μιλούν για παράταση του τρέχοντος προγράμματος για ακόμη ένα χρόνο.

Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία, καλεί τους δανειστές το πρακτορείο Bloomberg. Σε άρθρο χαρακτηρίζει τοξική την προσφορά της τρόικας προς την Ελλάδα για να δώσει την τελευταία δόση, με μέτρα που όπως αναφέρει είναι βέβαιο πως θα αποτύχουν.

Διαφωνίες πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, για τις οποίες κλιμάκια των δύο κομμάτων θα έχουν επαφές τις επόμενες ημέρες. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει την ιστορική ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας αν δεν στηρίξει τα μέτρα για εργασιακά και ασφαλιστικό, επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Με τις δηλώσεις του ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης υπονομεύει τη διαπραγμάτευση. Ας σταματήσει τη δημιουργία φθηνών εντυπώσεων και να αφήσει να μιλάνε αυτοί που γνωρίζουν” τόνισε στον Αθήνα 984 ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης

Συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη θα έχει σε λίγη ώρα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την αντίστοιχη χθεσινή με τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να προσφέρει στήριξη στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα