Έληξε η κατάληψη

Εκτονώθηκε πριν από λίγο η κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού, όπου μετά τις 10 το πρωί 25 κρατούμενοι στασίασαν με αφορμή την σύλληψη γυναίκας, η οποία επιχείρησε να περάσει ποσότητα ναρκωτικών κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου.

Οι κρατούμενοι, Γεωργιανοί υπήκοοι στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με αυτοσχέδια όπλα, επιτέθηκαν στους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους που πρόλαβαν να κλειστούν στο ειδικό δωμάτιο ασφαλείας, ενώ ακολούθησε η κατάληψη του χώρου

του νοσοκομείου και του φρουραρχείου.

Δεν χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας, δήλωσε πάντως πριν από λίγο στονΑθήνα 9.84 και τον Κώστα Κορέλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος.

Διμοιρία των ΜΑΤ και ομάδα των ΕΚΑΜ εισέβαλλαν στις φυλακές Κορυδαλλού για να βάλουν τέλος στην εξέγερση των κρατουμένων που σημειώθηκε το πρωί. Όλα έγιναν όταν συγγενής κρατουμένου που νοσηλεύεταιστο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές. Όταν έγινε αντιληπτή κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και συνελήφθη. Αυτό πυροδότησε ένταση με αποτέλεσμα μια ομάδα κρατουμένων να αντιδράσει προκαλώντας ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, περίπου 25 κρατούμενοι, αφού έσπασαν την κεντρική θύρα τωνσωφρονιστικών υπαλλήλων, χτύπησαν κάποιους από αυτούς και στη συνέχεια κατέλαβαν το εσωτερικό θυρωρείο των φυλακών.

Τελικά, μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στο προαύλιο του νοσοκομείου των φυλακών, οι κρατούμενοι επέστρεψαν στους θαλάμους τους αφού πρώτα ελέγχθηκαν για ναρκωτικά και όπλα.


φωτό: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα