Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Στις σημερινές εκλογές στη χώρα μας επικεντρώνονται διεθνή μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και στο μέλλον του κοινού νομίσματος στο σύνολό του.

Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας The Observer, αναφέρει πως στην Ελλάδα γνωρίζουν πως οι επιλογές τους είναι ανάμεσα σε βασανιστικά μέτρα λιτότητας και έξοδο από την ζώνη του ευρώ.

Η

παραμονή ή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το κεντρικό μήνυμα και στο βρετανικό Skynews.
Κρίσιμη χαρακτηρίζει την εκλογική διαδικασία το τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Το επίσης βρετανικό People τονίζει πως όποιο και να είναι το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών, οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά δύσκολα χρόνια.

Το σημερινό αδιέξοδο για την Ελλάδα οφείλεται τόσο στα δεινά που αντιμετωπίζει με την οικονομία της, όσο και στο παρηκμασμένο πολιτικό της σύστημα, υπογραμμίζει στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της η Le Monde.

Η εφημερίδα, πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα τόσο για τις σημερινές κρίσιμες εκλογές στη χώρα, όσο και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με το θέμα της μετανάστευσης και της ασφάλειας να υπογραμμίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικά.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN έχει επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα με αφορμή τις εκλογές στη χώρα.

Πρώτη είδηση οι εκλογές και στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο παραδοσιακά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τονίζει πως το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι σήμερα στραμμένο στην Ελλάδα, όπου διεξάγονται βουλευτικές εκλογές, οι πιο κρίσιμες, όπως χαρακτηρίζονται, στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα