Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ύφεση παρουσιάζουν τα μέτωπα των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Λαυρεωτικής, με συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων, στον Άγιο Κωνσταντίνο. Με οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν ενισχυθεί οι επίγειες δυνάμεις. Δύο καναντέρ αναμένονται από την Ιταλία, ενώ ενισχύσεις έχουν ζητηθεί από Γαλλία και Κροατία. Από εδάφους επιχειρούν 180

πυροσβέστες και 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα,  με 60 οχήματα, 23 υδροφόρες δήμων, ενώ αναμένονται και άλλα οχήματα από  Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία.  

Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Σουνίου στο 53ο χλμ, και στα δυο ρεύματα, στο ύψος της Αναβύσου όπως κλειστή είναι και η λεωφόρος Καμάριζας.

Στην υπόλοιπη χώρα, σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Νεάπολη Λακωνίας, στην περιοχή Ξεριά της Πύλου και στην Κύθνο. όπου τον ένα και μοναδικό εποχικό πυροσβέστη, θα ενισχύσει σήμερα ομάδα 15 πυροσβεστών που θα φθάσουν στο νησί με σούπερ πούμα, μόλις το επιτρέψουν οι άνεμοι.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές σε Θυμάρι, Λεγρενά και Φώκαια όπου σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή έχουν καεί 15 σπίτια και άλλα 100 έχουν υποστεί ζημιές.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, για τη φωτιά που ξεκίνησε από την Κερατέα.

«Θρηνούμε μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική, η οποία οφείλεται στην επιπολαιότητα και στην αμέλεια τεσσάρων συμπολιτών μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. 

Σύμφωνα με τον Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Αργολίδα Κορινθία και Λακωνία και στα νησιά βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα