Πρόταση Ρέσλερ για επιβολή φόρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή ενός φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών στα 27 κράτη-μέλη, ακολουθώντας το παράδειγμα του stamp-tax του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομίας, Φιλιπ Ρέσλερ.

Η πρόταση Ρέσλερ έρχεται σε μια περίοδο που η Ε.Ε. αγωνίζεται να επιβάλει φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, μέτρο που δεν γίνεται δεκτό από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, Δανία και Τσεχία.

"Θα πρέπει να σκεφτούμε ένα πιθανό τρόπο να συμπορευτεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Βρετανοί έχουν ήδη μια ειδική μορφή φόρου

επί του τζίρου συναλλαγών του χρηματιστηρίου, τον λεγόμενο stamp-tax", φέρεται να δήλωσε ο Ρέσλερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Rheinische.

"Έαν οι Βρετανοί δεν προθυμοποιηθούν να προσεγγίσουν ένα ευρωπαϊκό μοντέλο φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, θα φαινόταν λογική λύση να τεθεί επί τάπητος στην Ευρώπη το βρετανικό μοντέλο".

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει φόρο 0,5% επί της αξίας των αποκτηθέντων χρεογράφων στον αγοραστή. Αυτός ο φόρος δεν ισχύει για την αγορά συναλλάγματος.


Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα