Πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα

Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ζήτησε στη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, πρότεινε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη βραχυπρόθεσμη πολιτική της κυβέρνησης και το άμεσο ζήτημα που αφορά τη χώρα, εφόσον κάποιοι

επιμένουν να ληφθεί μια τέτοια απόφαση πριν από τη συμφωνία με τους εταίρους. Ο κ. Τσίπρας επίσης χαρακτήρισε σουρεαλιστικό να διαφωνεί κάποιος με τις κυβερνητικές επιλογές και ταυτόχρονα να λέει ότι στηρίζει την κυβέρνηση και έκανε λόγο για πρωτοφανή δυισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

"Χρειάζεται επανίδρυση του κόμματος προκειμένου να λειτουργεί ενιαία και συντεταγμένα, μια και αυτή την στιγμή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν πολλά κόμματα μέσα στο κόμμα", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά την διάρκεια της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση και διαμαρτυρίες στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο απίστευτος χαρακτηρισμός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε τρεις φορές, γνωστή κοινή έκφραση. Εάν όλα όσα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης είχαν βάση αληθείας, είπε ο κ. Φίλης,τότε έπρεπε να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

Για επιχειρούμενο κανιβαλισμό σε βάρος συντρόφων γιατί βάζουν ζητήματα που οι επικριτές τους θέλουν να ποινικοποιηθούν, έκανε λόγο ο πρ. Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Δεν ήταν μόνο το σύνθημα "καμία θυσία για το ευρώ" αλλά και το σύνθημα "καμία αυταπάτη για τη δραχμή" και με αυτό το σύνθημα κερδίσαμε τις εκλογές», δήλωσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας.

Πορευτήκαμε με βεβαιότητες που διαψεύσθηκαν τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου προσθέτοντας ότι τα σχέδια για grexit και ανατροπή της κυβέρνησης δεν έχουν τελειώσει.

«Ζούμε τις τελευταίες πράξεις ενός προαναγγελλόμενου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στην Κεντρική Επιτροπή η Ελένη Πορτάλιου υπουστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε plan Α, καθώς και ότι η "στρατηγική των θεσμών είναι να μας οδηγήσουν σε grexit".

"Η διάσπαση είναι απαγορευμένη σκέψη και επιλογή ωστόσο ορισμένοι από την ηγεσία σπρώχνουν σε μια τέτοια κατεύθυνση, τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία του κόμματος και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Αλέκος Καλύβης. Επίσης, ο κ. Καλύβης, όπως και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ζήτησε την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να επαναβεβαιωθεί μια άλλη στρατηγική και εναλλακτική λύση για την χώρα, μακριά από μνημόνια.

Την απουσία δημόσιας στήριξής της από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η οποία μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή είπε πως για πρώτη φορά αναγκάζεται να μιλήσει σε κομματικό βήμα για θέμα που την αφορά προσωπικά. «Σήμερα θα κάνω αυτό που δεν έκανα ποτέ. Θα μιλήσω για ένα υποτιθέμενο προσωπικό θέμα που με έκανε πρωτοσέλιδο όχι μόνο στη Bild αλλά και σε γερμανικά sites. Κατηγορούμαι για προδοσία του κυβερνητικού σχεδίου για τις τράπεζες, γίνεται αναφορά ότι γι' αυτό παραιτήθηκα από την κυβέρνηση. Αλλά παραιτήθηκα, ενώ ακόμη το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ήταν στον αέρα», είπε η Νάντια Βαλαβάνη.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσαν σπουδαίο αγώνα απέναντι σε άγρια θηρία», δήλωσε στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς.


Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε παραιτηθεί και από την Πολιτική Γραμματεία.

Η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτά με τα οποία ασχολείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης. "Θα πρέπει" πρόσθεσε " ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει ότι τον Ιανουάριο εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας και όχι πρωθυπουργός ενός τμήματος ή έστω όλου του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ανάγκη του λαού να απαλλαγεί από τα μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση περνά μέσα από την πάλη του ενάντια στην ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους τα οποία υπηρετεί σύσσωμος, ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

"Θα κάνει ο κ. Τσίπρας επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και την στροφή στον ρεαλισμό και στην πραγματικότητα ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματος του"; διερωτήθηκε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, από τη Λάρισα, όπου βρίσκεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα