Πολιορκείται το Καλαί από μετανάστες

"Να γιατί φταίνε οι Γάλλοι", τιτλοφορείται ένα άλλο άρθρο της Daily Mail, η οποία κατηγορεί κυρίως την Γαλλία για τον "κυνισμό" της.

Η ταμπλόιντ μίλησε επίσης με πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής του Κεντ, όπου καταλήγει η σήραγγα στην Βρετανία, οι οποίες δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ μήπως χρειαστεί να γεννήσουν μέσα στο ασθενοφόρο. Πολλά μποτιλιαρίσματα έχουν προκληθεί στον αυτοκινητόδρομο Μ20 λόγω των προβλημάτων που συνδέονται με τις απόπειρες
των μεταναστών να διασχίσουν την Μάγχη μέσω της οδού αυτής.

"Οι Γάλλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο αξιοθρήνητο τρόπο με τους Ιταλούς", αναφέρει επίσης η ταμπλόιντ εν είδει τελικής ετυμηγορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Sun, η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Βρετανία. "Η Κοκέλ χρειάζεται μεγαλύτερη πυγμή", βρετανική βεβαίως, υπογραμμίζει η ταμπλόιντ, προσθέτοντας ότι "η αναρχία στο Καλαί συνιστά μια κακοφορμισμένη πληγή στο πρόσωπο της Ευρώπης".

Γαλλία δεν τα καταφέρνει. Οι αστυνομικοί της έχουν ξεπερασθεί από την κατάσταση και σε κάθε περίπτωση προτιμούν να φορτώνουν σε μας την ευθύνη", προσθέτει η Sun, η οποία διένειμε πίτσες στους φορτηγατζήδες και στους αυτοκινητιστές που βρίσκονταν μπλοκαρισμένοι στους αυτοκινητόδρομους του Κεντ.

"Στείλτε τον στρατό να σταματήσει την εισβολή των μεταναστών", ήταν επίσης ο τίτλος της Daily Express. Για την ταμπλόιντ αυτή, η οποία υποστήριξε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία τον Νάιτζελ Φάρατζ και το ξενοφοβικό του κόμμα Ukip, είναι "προφανές ότι οι Γάλλοι απέτυχαν να ελέγξουν τους μετανάστες".

Σε πιο μετριοπαθείς τόνους κινούνται ωστόσο οι βρετανικές εφημερίδες όπως οι Times, Guardian και Independent, αν και η Daily Telegraph αναπαράγει και αυτή τα αιτήματα να σταλούν στρατιώτες στην Γαλλία.

"Το 'πρόβλημα του Καλαί' δεν μπορεί να ρυθμιστεί στο Καλαί, καθώς δεν είναι ένα πρόβλημα του Καλαί. Αυτό είναι μόνον ένα μικρό κομμάτι ενός ευρωπαϊκού, ή παγκόσμιου προβλήματος, για το οποίο δεν υπάρχει μια προφανής λύση", γράφει ο ανταποκριτής του Independent στο Παρίσι.

Η Βρετανία "θα μπορούσε να υποδεχθεί κάθε μετανάστη από την ζούγκλα του Καλαί χωρίς καν να το καταλάβουμε. Αυτό δεν θα ήταν παρά μια σταγόνα στον ωκεανό. Η κρίση βρίσκεται αλλού και δεν μπορεί να επιλυθεί από μεμονωμένες κυβερνήσεις", γράφουν παράλληλα οι Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα