Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση του καιρού, που δεν θα διαρκέσει πολύ, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Συγκεκριμένα, σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Δεν αποκλείεται στα βόρεια της χώρας να πέσει χιόνι
και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το βράδυ αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων από τα δυτικά, με σταδιακή βελτίωση του καιρού στα κεντρικά και στα βόρεια. Στα πελάγη θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 7 μποφόρ που μπορεί τοπικά να φτάσουν και τα 8, ενώ οι θερμοκρασίες, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα κινηθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Συγκεκριμένα, στη Δ. Μακεδονία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -1 έως 7, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 6, στα κεντρικά της χώρας από -1 έως 12, στην Πελοπόννησο από 4 έως 12, στο Ανατολικό Αιγαίο από 4 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 14 και στην Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και χιονόνερο από το απόγευμα στα γύρω ορεινά, με σταδιακή όμως, βελτίωση από το βράδυ, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά 3-5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με χιονόνερο και αρκετό κρύο, χωρίς να αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη με τους ανέμους να είναι αρχικά ασθενείς αλλά βαθμιαία και ως το απόγευμα να γίνονται βόρειοι βορειοδυτικοί και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα