Προσφυγή κατά της Κίνας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) επιβεβαίωσε σήμερα την προσφυγή σε αυτόν των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ιαπωνίας κατά της Κίνας για τις εξαγωγές μεταλλευμάτων της που ονομάζονται "σπάνιες γαίες", σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ιαπωνία συνεργάστηκαν σήμερα για να προσφύγουν από κοινού στον ΠΟΕ

κατά της Κίνας μετά την επιβολή από το Πεκίνο νέων περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται στην υψηλή τεχνολογία.

"Οι περιορισμοί που επιβάλλει η Κίνα στις σπάνιες γαίες και σε άλλα προϊόντα παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου και πρέπει να ακυρωθούν. Τα μέτρα αυτά επηρεάζουν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές μας στους κόλπους της ΕΕ και στον κόσμο", δήλωσε ο Επίτροπος για το Εμπόριο Κάρελ Ντε Γκαχτ.

Η κινεζική κυβέρνηση αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμη να αντικρούσει την προσφυγή και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι η ενέργειες αυτού του είδους θα γίνουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους οικονομικούς δεσμούς.

Το Πεκίνο είναι ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός σπάνιων γαιών, των 17 μετάλλων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, από πυραύλους και κινητά τηλέφωνα ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ανεμογεννήτριες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα