Προς τιμήν της Κ. Δημουλά

Μια βραδιά αφιερωμένη στο πολυσήμαντο έργο της Κικής Δημουλά, γίνεται απόψε στις 7μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων της στην αγγλική γλώσσα από την Margellos World Republic of Letters του Yale University Press.

«Η

Margellos World Republic of Letters ιδρύθηκε με στόχο την διάδοση και κυρίως τη μετάφραση της παγκόσμιας λογοτεχνίας στην αγγλική γλώσσα. Τον Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε ένα από τα πρώτα μας σχέδια, να εκδώσουμε την Κική Δημουλά. Έτσι εκδώσαμε μια ανθολογία 75 ποιημάτων της τα οποία ήδη τα έχουν υποδεχθεί διεθνώς με πολύ μεγάλη προβολή και τιμητικά σχόλια», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου η Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, η οποία μαζί με την Αμερικανίδα Ρϊκα Λέσερ μετέφρασαν τα ποιήματα που επελέγησαν για το Ανθολόγιο.

Όπως είπε, «απόψε θα γίνουν θαυμαστά πράγματα χάρη στην μπαγκέτα του Γιάννη Ευσταθιάδη, ο οποίος συντονίζει την εκδήλωση και ο οποίος συγκέντρωσε ένα εκπληκτικό υλικό, από πρωτότυπες μελοποιήσεις ειδικά για αυτή την εκδήλωση του Νίκου Ξυδάκη, του Τάσου Ρουσόπουλου. Επίσης, θα υπάρχουν βιντεοσκοπημένοι αυτοσχεδιασμοί του Χρήστου Παπαγεωργίου, θα μιλήσει βέβαια κυρίως η Κική Δημουλά, ο Γιάννης Ευσταθίου, εγώ μεταξύ άλλων και για τις συναρπαστικές δυσκολίες της μετάφρασης της ποίησής της, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την εκπομπή «Μονόγραμμα» για την Κική Δημουλά, που ακόμα είναι ανέκδοτη και θα απαγγείλουν δύο εξαιρετικές ηθοποιοί, η Μαρίνα Ψάλτη τα ποιήματα στα ελληνικά και η Κατερίνα Διδασκάλου στην αγγλική τους απόδοση».

Keywords
Τυχαία Θέματα