Αποφασίζουν τη Τετάρτη

Παραμένουν τα μέτωπα των κινητοποιήσεων των αγροτών σε Νίκαια Λάρισας, Κουλούρα Ημαθίας αλλά και σε σημεία του οδικού δικτύου στους νομούς Δράμας και Σερρών. Τη Τετάρτη θα αποφασίσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των αγροτών την περαιτέρω στάση του.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα ένα δυο θέματα που απομένουν προς επίλυση δουλεύονται πιο εύκολα με ανοιχτούς παρά με κλειστούς δρόμους», τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους στη βουλή

και σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπό τις συνθήκες του εφικτού.

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία αγροτών, ο κύριος Τσίπρας τους κάλεσε να αντιμετωπίσουν τις επικοινωνιακές παγίδες του κοινωνικού αυτοματισμού που στήνει η Κυβέρνηση.

«Η ωριμότητα του αγροτικού κόσμου δεν θα επιτρέψει την ταλαιπωρία των πολιτών, αντί για κινητοποιήσεις, πρέπει να έχουμε διάλογο και λύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των αγροτών, ενώ δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βενιζέλος εμφανίστηκε θετικός στην ταχύτερη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά και να μην υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού οι αγρότες.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι περίπου 400 αγρότες επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση όδευσαν πεζή επί της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία και να γίνεται εκτροπή, μέσω Πλατύκαμπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα