Προς ολοταχώς για εκλογές

Στην τελική ευθεία μπαίνει η χώρα για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Δημοσιοποιήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με την κωδικοποίηση της εκλογικής νομοθεσίας. Οι προσεχείς εκλογές θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίσθηκε επί ΝΔ και καταρτίσθηκε από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος πριμοδοτεί με 50 έδρες, αντί για 40 που ίσχυε έως τώρα, το πρώτο σε ψήφους κόμμα, ανεξαρτήτως της διαφοράς από το δεύτερο.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών,

δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει και επίσημα τη θέση του 4ου προέδρου του Κινήματος. Υπό την προεδρία του, συνεδριάζει στις 3:00 το μεσημέρι, η ΚΟ του Κινήματος, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι διατηρήθηκαν οι βουλευτές Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανώλης Μπεντενιώτης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 7 το απόγευμα  ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών
Στόχος της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές είναι η αυτοδυναμία, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε με πρώην βουλευτές του κόμματος.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη δανειακή σύμβαση, δεν θα ζήσουμε με αλυσίδες» το ΚΚΕ οργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα, στις 18:30 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα