Προς μία καθαρή και συνετή έξοδο

Μία νέα σχέση, κοινά αποδεκτή για να πάμε σε μία «καθαρή και συνετή έξοδο» συζήτησε στο Eurogroup o ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης με τους ομολόγους του αλλά και εκπροσώπους των δανειστών. Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη φράση του Επικεφαλής του Eurogroup. H ίδια πηγή έκανε λόγο για προσπάθεια να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς εσωτερικές αδικίες, ανέφερε ότι δεν έγινε καμία
κουβέντα για πρόωρες εκλογές και για νέο δάνειο, ενώ όσον αφορά την εκπλήρωση των στόχων σημείωσε ότι βρίσκεται στο 65% και η διαπραγμάτευση αναμένεται να κλείσει έως τον Δεκέμβριο.
Ερωτηθείς σχετικά με νέο πρόγραμμα, ανέφερε ότι ήδη τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι πολλά, καλείς δεν λέει – είπε – ότι θα μας δώσουν και άλλα, ότι θα υπάρχει νέο πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι στο Eurogroup δεν έγινε κουβέντα περί πρόωρων εκλογών. Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα ούτε και εμείς το θέσαμε, ανέφερε.

Ο ίδιος παράγοντας εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στο τέλος του έτους. Επισήμανε ότι σε καμία αξιολόγηση δεν κλείνουν όλα τα πεδία, πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα κλείσει μία κρίσιμη μάζα θεμάτων και αυτό θα συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ίδια πηγή δεν δέχτηκε ότι υπάρχουν 1.000 προαπαιτούμενα όπως είχε αναφέρει προ ολίγων εβδομάδων στέλεχος της Κομισιόν. Υπάρχουν 600 μνημονιακές δεσμεύσεις, ήμασταν - είπε - στο 22% στην αρχή του καλοκαιριού, τώρα είμαστε στο 65% επίτευξης των στόχων, αυτό που θέλουν να βλέπουν οι δανειστές είναι να υπάρχει συνέπεια και αξιοπιστία.

Ερωτηθείς επίσης για το θέμα νέων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό, ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το σύστημα να είναι βιώσιμο, χωρίς να υπάρχουν και εσωτερικές αδικίες, αυτό θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε είπε.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα