Βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας

Οικονομική βοήθεια 47 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, τα βασικά θύματα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς υποσχέθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο για να συζητήσει ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στον

πολιορκούμενο από τις ισραηλινές δυνάμεις πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να παραμείνει στο Κάιρο μέχρι την Τετάρτη το πρωί αλλά δεν έχει προγραμματιστεί πότε θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στην περιοχή και αυτό πιθανώς να σημαίνει ότι θα έχει και συνομιλίες με αξιωματούχους από το Κατάρ. Το εμιράτο του Περσικού Κόλπου έχει σχετικά στενούς δεσμούς με τη Χαμάς ενώ φιλοξενεί και τον ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης Χάλεντ Μεσάαλ.

Ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικαλούμενο τηη αιματηρή σύγκρουση που εξελίσσεται στην περιοχή και τις μάχες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμικής Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, ένας ισραηλινός πυροβόλησε και σκότωσε έναν παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες στο όχημα του στα βόρεια της Ιερουσαλήμ στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια παλαιστινιακή πηγή ασφαλείας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ της εισόδου Αρ- Ραμ και του συνοριακού σημείου ελέγχου Χίχμα. Νεκρός είναι ο Μαχμούντ Σαβαμρέχ ένας 21χρονος παλαιστίνιος το πτώμα του οποίου, μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός δεν έχουν προς το παρόν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Δύο ακόμη ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Είκοσι επτά ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα