Προπηλάκισαν και χτύπησαν τον Υπουργό Υγείας

«Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου», δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο Αττικό νοσοκομείο και την επίθεση που δέχθηκε κατά την επίσκεψή του εκεί. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «έκφραση βίας από ένα συγκεκριμένο

πολιτικό χώρο», τον οποίο δεν κατονόμασε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός χτυπήθηκε στο λαιμό από συγκεντρωμένους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ενώ την ίδια στιγμή εκτοξεύονταν καφέδες και μπουκάλια με νερό.

Ο κ. Γεωργιάδης περικυκλώθηκε από εργαζόμενους του νοσοκομείου, όταν προσήλθε στο "Αττικόν" και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να μη συμβούν τα χειρότερα και για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού με τη διοίκηση και τους πανεπιστημιακούς γιατρούς στο αμφιθέατρο.

Εικάζεται ότι το χτύπημα στον υπουργό δεν προήλθε από εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά από περιφερόμενους που είχαν μάθει για τη συγκέντρωση των εργαζομένων.

Σε καταδίκη της επίθεσης προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα άτομα που χειροδίκησαν εναντίον του υπουργού φώναζαν το γνωστό εμφυλιοπολεμικό σύνθημα «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ Μελιγαλάς», αφήνοντας, έτσι, σαφείς αιχμές προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα