Προειδοποίηση για τήρηση δεσμεύσεων

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ, διεμήνυσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας παράλληλα η Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Δια στόματος της εκπροσώπου της Επιτροπής, Πια Αντερκίλντε Χάνσεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση τόσο για την ίδια την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Ευχόμαστε να παραμείνει και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει, όμως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε η Πια Αντερκίλντε Χάνσεν.

Πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύει ότι εάν ένα κράτος-μέλος δεν σέβεται τους κανόνες, θα πρέπει να φύγει.

Το τίμημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολύ υψηλό, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wofgang Schaeuble, μιλώντας σε μαθητές στο Βερολίνο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν η Ελλάδα είχε δικό της νόμισμα, θα προχωρούσε σε υποτίμηση.

Αναφορικά με το νέο Γάλλο ηγέτη, Francois Hollande, o Schaeuble δήλωσε πως οι κανόνες του δημοσιονομικού συμφώνου της Ευρώπης δεν αλλάζουν και πως ο Hollande θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς να τηρήσει τη συμφωνία όπως οραματίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Alexander Stubb, όπως μεταδίδει το Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα