«Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο»

Νέααντιπαράθεση Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τηνυπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τοκόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσηςόπως αποφάσισε απόψε, θα ζητήσει τησύσταση προκαταρκτικής επιτροπής γιατη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τωνκυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου καιΕυάγγελου Βενιζέλου. ΟΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να καταθέσει κάθεαπαραίτητη συμπληρωματική πρόταση γιατην επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασηςή της δίωξης εναντίον προσώπων και επίαδικημάτων που ενδέχεται

να στοιχειοθετηθούν,ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας.

«Μετάαπό εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας,απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑκαι επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικέςτου προθέσεις», τονίζει σε ανακοίνωσητου το ΠΑΣΟΚ. ΤονΣΥΡΙΖΑ -προσθέτει η Ιπποκράτους- τονενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίησητης Κυβέρνησης και της χώρας.

Εντω μεταξύ, ως ύποπτοι θα κληθούν ναδώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούςεισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη ηΕλένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός τηςκαι ο άντρας της αδερφής της, δηλαδή οιτρεις δικαιούχοι των λογαριασμών πουείχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίσταΛαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέακατάθεση αναμένεται να δώσουν οι πρώηνεπικεφαλής του ΣΔΟΕ κύριοι Διώτης καιΚαπελέρης.

Σύμφωναμε τις ίδιες πληροφορίες από τους έωςτώρα φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ σεμεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ,φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις ταποσά δεν δικαιολογούνται στις φορολογικέςτους δηλώσεις.
Το πρωί, την παραίτησήτης από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνωντου ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε η ξαδέλφη του πρώηνΥπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνουλέγοντας ότι τα χρήματα στο λογαριασμότης στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμωνεισοδημάτων".

Διαβάστε προηγούμενη αναλυτική είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα