Η κυβέρνηση Φαγιάντ ζητεί 100 εκ. δολάρια

Η κυβέρνηση του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ κάλεσε και πάλι σήμερα τις αραβικές χώρες να καταβάλλουν τα 100 εκατομμύρια δολάριατο μήνα στην Παλαιστινιακή Αρχή, όπως είχαν δεσμευτεί ότι θα το πράξουνσε περίπτωση που υπάρξουν ισραηλινές οικονομικές κυρώσεις.

"Η κυβέρνηση κάλεσε τις αραβικές χώρες να ενεργοποιήσουν το αραβικό δίχτυ ασφαλείας και να καταβάλουν τους πόρους που υποσχέθηκαν", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, αναφορικά με την υποστήριξη που ανακοινώθηκε το 2012, σε περίπτωση ισραηλινών

κυρώσεων στην ένταξη της Παλαιστίνης με το καθεστώς του κράτους μη μέλους παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη στις 29 Νοεμβρίου.

"ΗΕθνική Αρχή χρειάζεται 240 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να παρακρατεί τα χρήματά μας", διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Τον Δεκέμβριο, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε το μπλοκάρισμα για το μήνα αυτό της μεταβίβασης των φόρων που οφείλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή, ως κύρωση, θεωρώντας το διάβημα στον ΟΗΕ ως αντίθετο προς τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Οι Παλαιστίνιοι υπάλληλοι έκαναν σήμερα στάση εργασίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της μη καταβολής των μισθών τους.

ΟΠαλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Mάλικι αναφέρθηκε σήμερα στην"τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ-Αράμπι ο οποίος του δήλωσε ότι τέσσερις αραβικές χώρες έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση να συνεισφέρουν στο δίχτυασφαλείας".

Επιπλέον, "η Αλγερία αναμένεται να καταβάλει" το πρώτο μισό της ετήσιας βοήθειας της ύψους 52 εκατ. δολαρίων, λόγω της "επικίνδυνης οικονομικής κατάστασης της Παλαιστινιακής Αρχής", δήλωσε ο υπουργός στον επίσημο ραδιοσταθμό Φωνή της Παλαιστίνης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα