Δηλώσεις πολιτικών

Το εκλογικό τους δικαίωμα από νωρίς το πρωί άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας. Από μηνύματα ενότητας για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος συνοδεύτηκαν οι δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.Στην Πύλο ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουν για την μοίρα της χώρας μας. Αποφασίζουμε ναι στην Ελλάδα,

ναι στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με το άνοιγμα της κάλπης, ψήφισε στη Νέα Ερυθραία ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Από αύριο, όλος ο ελληνισμός ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμεστο πραγματικό πρόβλημα. Τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», είπε αρχικά ο Γ. Παπανδρέου και ξεκαθάρισε ότι γι’ αυτές τις αλλαγές θα πρέπει «να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα του ευρώ».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 1986-ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο του 2-ου Δημοτικού Σχολείου. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «διάφορες δήθεν αναλύσεις, που απειλούσαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με έξοδο από το ευρώ, με κλειστά ΑΤΜ- τα οποία όπως φάνηκε ξεκάθαρα τα έκλεισε η ίδια η αντιπολίτευση, όπως ομολόγησε. «Με απειλές για δήθεν "κουρέματα" καταθέσεων, που δεν υπάρχουν πουθενά και με διάφορα σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Μην ξεχνάνε ότι σε αυτήν τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία. Και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς και τα κράτη».

Σε σχολικό συγκρότημα του Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του».

Σημειώνεται ότι κατά την είσοδό του στο σχολικό συγκρότημα, ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδούς του «όχι», ωστόσο, δεν υπήρξε συνέχεια.

Στο 100ό δημοτικό σχολείο ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Όλοι ψηφίζουμε για την ελπίδα, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε.

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες εξελίξεις, είτε έρθει νέο μνημόνιο είτε δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει για ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όπως τόνισε αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία για βιώσιμη λύση.

«Iερή στιγμή ελπίδας» χαρακτήρισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Όπως είπε, μετά από πέντε χρόνια αστοχιών «ο λαός έχει την ευκαιρία να αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο του Eurogroup και των εταίρων». «Είναι μία ιερή στιγμή που δίνει την ελπίδα στην Ευρώπη πως κοινό νόμισμα και δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν», τόνισε.

Λίγο πριν τις 8 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 310-ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις, ενώ θερμή υποδοχή, με χειροκροτήματα, του επιφύλαξαν στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν εκεί οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρώην πρόεδρος Βάκης Φραντζής, οΠαναγιώτης Ψωμιάδης κ.α.

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, ευρωπαϊκή. Δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να κάνει πολλά για την αποκατάσταση των αδικιών με ασφάλεια, αλλά χωρίς να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του εαυτού της.

Τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει με σύνεση και υπευθυνότητα, κάλεσε από τα Χανιά ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9-ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Χαλέπας. «Αυτό που θέλω να πω στον ελληνικό λαό είναι να ψηφίσουν με σύνεση και υπευθυνότητα. Και να προσθέσω ότι όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, αύριο θα είναι η αρχή μιας καινούργιας εποχής. Μας περιμένουν προκλήσεις και κίνδυνοι. Οι ημέρες που θα περάσομε θα είναι δύσκολες. Η ελληνική δημοκρατία θα λύσει όλα τα αδιέξοδα. Για ένα πράμα μόνο πρέπει εμείις οι πολιτικοί από τώρα να συμφωνήσουμε. Ότι θα προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του ελληνικού λαού. Ο λαός μας δεν πρέπει να διχαστεί και δεν θέλει να διχαστεί. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρέος»,δήλωσε ο κ.Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στους Αμπελοκήπους ψήφισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για το ΝΑΙ Γιώργος Καμίνης. «Σήμερα ψηφίζουμε και αύριο όλοι μαζί θα αρχίσουμε να δουλεύουμε», δήλωσε ο κ.Καμίνης.

Ενότητα και συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Έχοντας ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να υπάρξει ηρεμία σε όλη την Θεσσαλονίκη. «Υπάρχει ατμόσφαιρα σοβαρότητας και μιας σχετικής λύτρωσης για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα πρέπει όλοι πολιτικοί αρχηγοί να πάνε στις Βρυξέλλες για να δώσουν μια αίσθηση αξιοπιστίας για μια βιώσιμη συμφωνία», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Keywords
δηλωσεις, γιώργος παπανδρέου, ανεξαρτητοι ελληνες, δημοψηφισμα 2015, σαμαρας, ελλαδα, νέα, παπανδρεου, καμμενος, ΠΑΣΟΚ, μνημονιο, ΚΚΕ, λύση, θεσσαλονικη, νεα δημοκρατια, ψωμιαδης, βενιζελος, χανια, βρυξέλλες, Αντωνης Σαμαρας, μπουταρης, γκιουλεκας, καμινης, ανθιμος μπουταρης, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, μακης ψωμιαδης, δημοψηφισμα, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, βαρουφακης, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, κωστας καραμανλης, βουλευτες, νεο μνημονιο, δημοκρατια, εξοδος, ιωνια, παιχνιδια, ωρα, αξιοπρεπεια, ατμοσφαιρα, ατμ, βραδυ, βρυξέλλες, γιώργος παπανδρέου, γλυφαδα, ευκαιρια, ευρω, ειπε, ελπιδα, ερυθραια, ευρωπη, ιδια, ηρεμια, θεοδωρακης, κτιριο, λύση, μηνυματα, μοιρα, μητσοτακης, πρωι, συνεχεια, σχολειο, τμημα, φωφη, φωφη γεννηματα, κωνσταντινος, ασφαλεια, δημητρης, δικαιωμα, χωρα, κωστας, κυριακη, λαζαρος, ορφανος, θανασης, θελω να
Τυχαία Θέματα