Πορτογαλία: Ψάχνουν εναλλακτικές στη λιτότητα

Η κυβέρνηση τηςΠορτογαλίας είναι έτοιμη να αναζητήσειεναλλακτικές λύσεις στα μέτρα λιτότηταςπου έχουν προκαλέσει τις τελευταίεςημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλητη χώρα.

"Το Συμβούλιο τουΚράτους ενημερώθηκε για την πρόθεσητης κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικέςλύσεις για την τροποποίηση της κλίμακαςτων κοινωνικών εισφορών", επισημαίνεταιστην ανακοίνωσε της προεδρίας τηςκυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρησυνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίοαποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας καιεξέχουσες προσωπικότητες.

Τα νέα

μέτρα λιτότηταςπου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ΠέδροΠάσος Κοέλιο, τα οποία προβλέπουν γιατην επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση τωνκοινωνικών εισφορών των μισθωτών, μεταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικώνεισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσειςσε όλη την Πορτογαλία.

Μετά τις διαδηλώσειςτου περασμένου Σαββάτου στην Λισσαβόνακαι σε περίπου τριάντα πόλεις, χθεςΠαρασκευή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκανέξω από το προεδρικό μέγαρο που συνεδρίαζετο Συμβούλιο του Κράτους φωνάζοντας"Κλέφτες, κλέφτες".

Ο Πορτογάλος πρόεδροςΑνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ανήσυχος από τοεύρος των διαδηλώσεων συγκάλεσε τοΣυμβούλιο του Κράτους για να αναλύσειτα νέα μέτρα λιτότητας. Το Συμβούλιοζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει ό,τιείναι δυνατόν για να διατηρήσει την"κοινωνική συνοχή" και να προωθήσει"τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο".

Ο Κοέλιο θα ζητήσει τηνΔευτέρα, από τους κοινωνικούς τουεταίρους τις προτάσεις τους για τιςεναλλακτικές λύσεις των αυστηρών μέτρωνλιτότητας.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα