«Πλήρης αποζημίωση των παραγωγών»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη αποζημίωση των παραγωγών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες. «Η κατάσταση στη Ρωσία θα εξομαλυνθεί σύντομα, δεν θα έχουμε πρόβλημα με το φυσικό αέριο το χειμώνα», πρόσθεσε η κα Βούλτεψη. Κατηγορηματικός ότι «δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί» εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,
Πάρις Κουκουλόπουλος. Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη των εξαγωγέων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης και Φλώρινας, με θέμα το ρωσικό εμπάργκο θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα. Το δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει οι νταλίκες με αγροτικά προϊόντα, καθώς δεν κατάφεραν να μπουν στη Ρωσία.

Αίτημα των ευρωπαϊκών χωρών για άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες με σκοπό να αποφασισθεί η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων αποζημιώσεων για τους αγρότες, λόγω της ζημιάς που θα υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα