Πιο δημοφιλής η Γκίλαρντ

Ανάσα για την Αυστραλή πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ και το Εργατικό Κόμμα η δημοσκόπηση της Newspoll για την εφημερίδα «The Australian». Η ψήφος του Εργατικού Κόμματος στην πρώτη καταμέτρηση ανέβηκε κατά τρεις μονάδες και η Γκίλαρντ ξαναπήρε προβάδισμα ως «προτιμητέα» πρωθυπουργός της χώρας.

Η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης την ημέρα επιστροφής των μελών του εθνικού κοινοβουλίου στην Καμπέρα και 48

ώρες μετά την πανωλεθρία των Εργατικών στη Δυτική Αυστραλία, αποσόβησε τον φημολογούμενο κίνδυνο ανατροπής της Τζούλια Γκίλαρντ και ενίσχυσε τα επιχειρήματα στελεχών του Εργατικού Κόμματος, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της Δυτικής Αυστραλίας κρίθηκε, κυρίως, από τοπικά ζητήματα.

Η ψήφος του Εργατικού Κόμματος στην πρώτη κατανομή ανέβηκε τρεις μονάδες στο 34%, του Συνασπισμού έπεσε τρεις μονάδες στο 44%, ενώ η ψήφος των Πρασίνων και των ανεξάρτητων βουλευτών παρέμεινε σταθερή στο 11%.

Στη δεύτερη κατανομή -μετά τη διανομή των δεύτερων σταυρών προτίμησης των ψηφοφόρων των άλλων πολιτικών κομμάτων- ο Συνασπισμός εξασφαλίζει προβάδισμα τεσσάρων μονάδων -Συνασπισμός 52%, Εργατικό 48%- διαφορά που εξασφαλίζει sτη συντηρητική παράταξη τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Το ιδιαίτερα ευχάριστο -για των πρωθυπουργό και την κυβέρνηση- στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η άνοδος κατά έξι μονάδες του ποσοστού των ψηφοφόρων που την κρίνουν «καταλληλότερη» πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα